Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete

2018. május 25. napjától az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének alkalmazásával az eddiginél is szigorúbban kell védenünk az Önök személyes adatait. Azoknak a nézőinknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Fischer Iván Lakásszínháza eseményeiről, előadásairól 2018. május 25. után is információt kapjanak, mindössze nevét és emailcímét kezeljük, melynek jogalapja az Önök önkéntes hozzájárulása.

 

Szociopoly

interaktív színházi társasjáték                      

2019. január 23., 19.00

2019. január 26., 19.00

A Szociopoly egy észak-magyarországi kistelepülésen játszódik. Szereplői a településen élő emberek: a falu elitje (a polgármester, a vállalkozó és az orvos), az ott működő intézmények dolgozói (a rendőr, a tanítónő, a védőnő, a boltos és a kocsmáros) és a faluban élő (többségében szegény) emberek, akik közül néhányat színészek alakítanak, de a falu lakóinak többségét a nézők személyesítik meg. A darabban négy hetet játszunk végig, ami alatt a résztvevőknek meg kell élniük a játék adta keretek között. Hogy éppen milyen szituációba kerül a néző, azt mindig a szerencse dönti el.

Játsszák:

január 23., 19.00: Hay Anna, Jaskó Bálint, Herczeg Tamás;

január 26.,19.00: Sipos Vera, Jaskó Bálint, Herczeg Tamás

Mindkét előadás játékvezetője: Bass László

Alkotók:

Társasjáték és szakmai konzultáció: Bass László, Fodor Kata, Szöveg: Fábián Gábor, Dramaturg: Róbert Júlia, Látvány: Veronika Keresztesová, Bujtás Móni, Asszisztens: Vándor Veronika, Rendező: Fábián Gábor

 

Az előadás hossza: 150 perc

 

A Mentőcsónak Egység és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös produkciója.

 

Gaetano Donizetti: Rita

2019. február 8., 19.00

vígopera egy részben, magyar nyelven

Rita, fogadósnő – Szigeti Karina 

Beppe, a második férj – Ódor Botond 

Gasparo, az első férj – Najbauer Lóránt

Látványtervező: Horányi Juli

Zenei vezető: Kéry Tamás

Rendező: Dénes Viktor

A zsarnok fogadósnő, Rita férje nyomtalanul eltűnt, talán a tengerbe veszett. Az asszony azonban új férjet talált a félénk Beppe személyében. Míg első férje Ritát gyakran elverte, most a nő bántalmazza újdonsült urát. Egy nap váratlanul megjelenik a fogadóban az eltűntnek hitt első férj. Beppe örömmel lemondana feleségéről, ám Rita Gasparónak sem kell. A két férfi megállapodik abban, hogy sorsot húznak, ki maradjon Ritával… A szellemes egyfelvonásos vígopera csak Donizetti halála után került bemutatásra, és azonnal hatalmas sikert aratott.

A Dramatic Art Produkciós Iroda előadása.

 

 

Beszámolók

Fischer Iván Alapítvány 2015. évi beszámoló